welcome
loading...

συχνες ερωτησεις

Ποιο είναι το κόστος των υπηρεσιών για μια φωτογράφιση γάμου;

Κάθε φωτογράφιση γάμου είναι μοναδική συνεπώς  δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τιμή. Το κόστος για μια φωτογράφιση γάμου εξαρτάται από αυτά που θα χρειαστεί να κάνουμε εκείνη την ημέρα. Η πιο συνηθισμένη επιλογή κυμαίνεται μεταξύ 850 και 1000 ευρώ, και περιλαμβάνει την φωτογράφιση της προετοιμασίας του γαμπρού και της νύφης, το μυστήριο, την καλλιτεχνική φωτογράφιση του ζευγαριού μετά την στέψη, και την κάλυψη ενός μέρους της δεξίωσης. Το τελικό κόστος της δικής σας προσφοράς θα διαμορφωθεί μετά από αναλυτική συζήτηση όλων των λεπτομερειών.

Συμβουλή 1: Όπως σε κάθε αγορά έτσι και στην αγορά της φωτογραφίες γάμου υπάρχουν διάφορα είδη τιμών αλλά και διάφορα είδη ποιοτήτων. Αναζήτησε λύσεις με βάση την σχέση ποιότητας και τιμής (value for money) 

Συμβουλή 2:  Επένδυσε στο διαχρονικό. Την ανθοδέσμη σου θα την κρατάς για περίπου μια ώρα, οι μπομπονιέρες σου και τα γλυκά που θα κεράσεις θα καταναλωθούν σε λιγότερο από πέντε λεπτά, τα πυροτεχνήματα κρατάνε μερικά δευτερόλεπτα, το προσκλητήριο σου θα το διαβάσουν και θα το πετάξουν. Το μόνο που θα μείνει για να σας συντροφεύει για μια ζωή είναι οι φωτογραφίες σας… από που θέλεις να γλυτώσεις χρήματα τελικά; Αξίζει το ρίσκο;

Πόσο καιρό νωρίτερα θα πρέπει να σας κλείσουμε;

Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών αποτελεί βασική μου προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό φροντίζω να καλύπτω κάθε χρόνο συγκεκριμένο αριθμό φωτογραφίσεων και συχνά  δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για τις ημερομηνίες που επιθυμείτε. Το ιδανικό είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας αμέσως μόλις κλείσετε την εκκλησία και τον χώρο της δεξίωσης. Ένα επιπλέων κίνητρο για την γρήγορη δέσμευση της ημερομηνίας , αποτελούν και οι early booking προσφορές, μέσω των οποίων παρέχω εκπτώσεις ή δώρα υψηλής αξίας, σε όλα τα ζευγάρια που φροντίζουν να κλείνουν την ημερομηνία του γάμου τους από την προηγούμενη χρόνια.

Συμβουλή: Ο φωτογράφος γάμου που θα επιλέξεις είναι ένας πολύ βασικός συντελεστής της ημέρας. Μη  περιμένεις την τελευταία στιγμή για να τον κλείσεις.

Πως δεσμεύουμε την ημερομηνία; 

Η συνήθης διαδικασία είναι η εξής: Αρχικά πραγματοποιείτε μια τηλεφωνική κλήση στο 6982 7979 86 ή στέλνετε ένα γραπτό μήνυμα για να δούμε αν η ημερομηνία που ζητάτε είναι διαθέσιμη. Σε περίπτωση που ζείτε μακριά και ένα προσωπικό ραντεβού δεν είναι εφικτό, υπάρχει και η δυνατότητα να «κλείσετε» προσωρινά την ημερομηνία του γάμου σας μέσω τηλεφώνου και να εξασφαλίσετε την συνεργασία μας. Εάν στο διάστημα ανάμεσα στην προσωρινή και την τελική δέσμευση της ημερομηνίας, προκύψει ενδιαφέρον από κάποιο άλλο ζευγάρι, θα ειδοποιηθείτε άμεσα. Δεν πραγματοποιώ κρατήσεις ημερομηνίας μέσω email ή γραπτών μηνυμάτων, αν δεν έχει προηγηθεί προσωπική η τηλεφωνική επαφή κατά την οποία θα έχουμε συζητήσει αναλυτικά όλα όσα θα πρέπει να γίνουν την ημέρα του γάμου σας. Η τελική δέσμευση της ημερομηνίας πραγματοποιείται μόνο μετά από κατάθεση της προκαταβολής.

 Συμβουλή: Πριν συζητήσεις με τον φωτογράφο σου, καλό θα ήταν να έχεις αποφασίσει τι ακριβώς χρειάζεσαι από αυτόν. Όσο καλύτερα προετοιμασμένη είσαι, τόσο πιο εύκολο θα είναι το ραντεβού.

Δηλαδή δεν μπορώ απλά να συμπληρώσω την φόρμα επικοινωνίας που έχετε στο site σας και να σας κλείσω για φωτογράφο;

Δυστυχώς όχι.  Δίνω μεγάλη έμφαση στην πραγματική ανθρώπινη επικοινωνία γιατί πιστεύω ότι μόνο έτσι προκύπτουν υγιείς ανθρώπινες σχέσεις. Θέλω να σας γνωρίσω και να με γνωρίσετε, να μιλήσουμε (έστω και τηλεφωνικά ή μέσω viber, Skype κλπ) για τον γάμο σας, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες και να βρούμε την ιδανική φόρμουλα συνεργασίας και όπως καταλαβαίνετε, ένα email ή ένα γραπτό μήνυμα δεν μας προφέρει εύκολα αυτή την δυνατότητα. Επίσης η προσωπική επαφή, μας επιτρέπει να συζητήσουμε εύκολα και αναλυτικά κάθε λεπτομέρεια και να αποφασίσουμε μαζί για  κάποια βασικά ζητήματα όπως το χρονοδιάγραμμα, τον τρόπο εργασίας και την αισθητική γραμμή που θέλετε να ακολουθήσουμε, χωρίς να αφήνουμε τίποτα στην τύχη. 

Συμβουλή: Ο φωτογράφος γάμου που θα επιλέξεις θα είναι δίπλα σου όλη την ημέρα του γάμου σου, οπότε  η διαπροσωπική σχέση που θα αναπτύξεις μαζί του είναι σημαντική. Φρόντισε να συνεργαστείς με κάποιον που επικοινωνείς σωστά και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα μαζί του.

Αναλαμβάνετε γάμους εκτός έδρας; 

Λατρεύω τα ταξίδια, και η φωτογραφία γάμου μου έχει δώσει την δυνατότητα να βρεθώ σε πολλά όμορφα μέρη της χώρας μας και του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα την Ρόδο την Κρήτη την Κύπρο, την Γερμανία, και πολλούς άλλους προορισμούς, οπότε το να με προσκαλέσετε να σας φωτογραφίσω σε οποιοδήποτε σημείο της γης, θα αποτελέσει για εμένα μεγάλη χαρά.

Συμβουλή:  Σε περίπτωση που παντρεύεστε σε περιοχή στην οποία δεν έχω ξαναφωτογραφίσει, καλό θα ήταν να κάνετε μια ερεύνα για να βρείτε όμορφες τοποθεσίες στις οποίες μπορεί να γίνει η φωτογράφιση του γάμου σας. Έτσι, θα κινηθούμε στα σίγουρα και δεν θα χρειαστεί να ψαχνόμαστε την ημέρα του γάμου σας, οπότε θα γλυτώσουμε χρόνο και άγχος.

Σε πόσο καιρό θα πάρουμε τις φωτογραφίες μας; Θα είναι επεξεργασμένες; Παίρνουμε και τα μεγάλα αρχεία ή αυτά τα κρατάτε εσείς;

Λίγες ημέρες μετά τον γάμο σας, μπορείτε να παραλάβετε το ψηφιακό αρχείο των φωτογραφιών σας, επεξεργασμένο και σε υψηλή ανάλυση χωρίς λογότυπα και υδρογραφήματα. Ο χρόνος παράδοσης είναι περίπου 7 με 10 εργάσιμες ημέρες και το υλικό παραδίδεται σε δυο usb stick (φλασάκια) εκ των οποίων το ένα προορίζεται για καθημερινή χρήση και το άλλο ως αντίγραφο ασφαλείας. Ταυτόχρονα διατηρώ και ένα επιπλέων backup για τουλάχιστο ένα χρόνο, συνεπώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Οι φωτογραφίες σας ανήκουν και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε χωρίς καμία απολύτως δέσμευση.

Συμβουλή: Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.  Όταν ακούτε για χρόνους παράδοσης των φωτογραφιών σας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό θα είναι να είστε υποψιασμένοι. Οι φωτογράφοι που αργούν πολύ να παραδώσουν τις φωτογραφίες στα ζευγάρια προφανώς αναλαμβάνουν υπερβολικά πολλές δουλειές με αποτέλεσμα η ποσότητα να σκοτώνει την ποιότητα.

Θέλω να με αδυνατίσεις, να αφαιρέσεις τις ρυτίδες και να με κάνεις να φαίνομαι θεά. Μπορείς;

Είχα την εντύπωση ότι αυτά είναι θέματα του διατροφολόγου και της μακιγιέζ και όχι του φωτογράφου. Τι, όχι;

Περά από την πλάκα, ως άνθρωπος πρώτα απ’ όλα και μετά ως φωτογράφος, είμαι υπέρ του φυσικού αποτελέσματος, οπότε όλη μου η φιλοσοφία επικεντρώνεται στην αλήθεια της ημέρας και όχι στο τεχνικά δημιουργημένο ψέμα. Η δική μου αλήθεια λέει ότι μπροστά στο φωτογραφικό μου φακό δεν υπάρχουν όμορφοι και άσχημοι, παχουλοί και αδύνατοι. Το μόνο που υπάρχει είναι εσείς και η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.  Δουλεύουμε με στόχο αυτή. Προτεραιότητά μου να βρω τις κατάλληλες στιγμές, τον φωτισμό και τις οπτικές γωνίες  που θα αναδεικνύουν ότι πολυτιμότερο έχεις, δηλαδή εσένα.  Οπότε  λοιπόν, μην περιμένεις να σε αδυνατίσω στο Photoshop. Το πολύ πολύ να αφαιρέσω εκείνο το σπυράκι που έβγαλες επειδή αγχώθηκες για το πως θα φαίνεσαι ωραία στις φωτογραφίες του γάμου σου. Και αυτό όχι σε άλλες τις φωτογραφίες. 

Συμβουλή: Αγάπα τον εαυτό σου όπως είναι και τότε θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι για αυτό που είσαι.

Κάνετε φωτογραφίσεις pre wedding;  

Την ημέρα του γάμου είστε ο γαμπρός και η νύφη. Ντύνεστε με συγκεκριμένο τρόπο, και κάνετε συγκεκριμένα πράγματα που δεν συμβαίνουν στην καθημερινότητα σας. Την ημέρα του pre wedding όμως μπορείτε να είστε  ο εαυτό σας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που λατρεύω την φωτογράφιση του ζευγαριού πριν τον γάμο. Μέσα από την φωτογράφιση σας σαν ζευγάρι, έχουμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε αυτό που πραγματικά είστε. Εκτός αυτού, μια pre wedding φωτογράφιση μας δίνει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για έξτρα δημιουργικότητα και πειραματισμό και ταυτόχρονα σας προσφέρει την δυνατότητα να εξοικειωθείτε με τον φωτογραφικό φακό, να βρούμε το «καλό σας προφίλ» και τις πόζες που σας κολακεύουν, και γενικά να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις φωτογράφιση του γάμου σας. Επίσης οι φωτογραφίες από το pre wedding μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον στολισμό του γάμου σας ή για την δημιουργία βίντεο και βιβλίου ευχών, για την δεξίωση, ευχαριστήριες κάρτες, προσκλητήρια γάμου, και πολλά άλλα, κάνοντας τον γάμο σας άκρως προσωπικό. 

Συμβουλή: πρόβα νυφικού κάνετε, πρόβα μακιγιάζ και μαλλιών κάνετε, το φαγητό που θα σερβιριστεί το δοκιμάζετε… Πρόβα της φωτογράφισης δεν θα κάνετε;  Έχω παρατηρήσει ότι όλα τα ζευγάρια που πραγματοποιούν φωτογράφιση pre wedding  φωτογραφίζονται πολύ καλύτερα την ημέρα του γάμου τους, συνεπώς σκεφτείτε σοβαρά αυτή την υπηρεσία. 

Θα έρθετε εσείς ο ίδιος να μας φωτογραφίσετε ή θα στείλετε ένα από τα συνεργεία σας; 

Δεν χρησιμοποιώ υπαλλήλους. Εμένα ξέρετε, εμένα εμπιστεύεστε, άρα εγώ θα πρέπει να σας φωτογραφίσω. Αναλαμβάνω προσωπικά την κάθε φωτογράφιση και δεσμεύομαι να είμαι παρόν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Σε ελάχιστες περιπτώσεις και μόνο κριθεί απολύτως απαραίτητο συνεργάζομαι αποκλειστικά με έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και δεν αφήνω ποτέ την δουλειά σας στα χεριά «βοηθών» ή «δεύτερου συνεργείου» όπως συμβαίνει συχνά στον κλάδο μας. Σε περίπτωση που θα χρειαστεί να σας φωτογραφίσει κάποιος συνεργάτης μου, θα έχετε την δυνατότητα να τον γνωρίσετε και να συζητήσετε μαζί  του όπως θα συζητούσατε και με εμένα. Έτσι θα είστε απόλυτα σίγουροι ότι την ημέρα του γάμου σας θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Όλοι οι συνεργάτες μου είναι νόμιμοι επαγγελματίες με δικές τους επιχειρήσεις και η φωτογραφία γι αυτούς αποτελεί κύριο επάγγελμα και όχι χόμπι του σαββατοκύριακου. 

Συμβουλή: Θεωρώ εντελώς παράλογο να γνωρίζεις τον φωτογράφο του γάμου σου την στιγμή που έρχεται να σε φωτογραφίσει, αλλά παρόλ’ αυτά, αυτό συμβαίνει κατά κόρων. Αν νοιάζεστε πραγματικά για τις αναμνήσεις σας, μην αφήνετε ποτέ την φωτογράφηση του γάμου σας στα χέρια ανθρώπων που δεν γνωρίζετε, δεν έχετε συζητήσει αναλυτικά μαζί τους (μαζί τους και όχι με το αφεντικό τους) δεν ξέρετε τον τρόπο που φωτογραφίζουν και το σημαντικότερο δεν έχετε ιδέα για το τι άνθρωπος είναι.

Τα πακέτα σας περιλαμβάνουν και βίντεο; Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε άλμπουμ και εκτυπώσεις;

Πέρα από την δέσμευση της ημερομηνίας τίποτε άλλο δεν είναι δεσμευτικό. Στόχος μου είναι να προσαρμόζομαι εγώ στις δικές σας ανάγκες και όχι εσείς στα δικά μου πακέτα. Εν αντίθεση με την πλειοψηφία των συναδέλφων μου, δεν σας υποχρεώνω να αποκτήσετε κάποιο πακέτο υπηρεσιών που πιθανώς θα περιλαμβάνει και παροχές που μπορεί και να μη χρειάζεστε. Αυτό που προσφέρω και μπορώ να εγγυηθώ για την ποιότητα του, είναι η παροχή φωτογραφικών υπηρεσιών. Από εκεί και πέρα σας δίνω την δυνατότητα να επιλέξετε ότι ακριβώς χρειάζεστε, οπότε σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε άλμπουμ, εκτυπώσεις ή βίντεο μπορείτε απλά να το ζητήσετε και δεν θα συμπεριληφθεί στην δική σας προσφορά.

Συμβουλή: Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να σε υποχρεώνει να εκτυπώσεις φωτογραφίες ή  άλμπουμ.  Όταν πληρώνεις κάποιον να σε φωτογραφίσει, υποχρεούται να σου παραδώσει τις φωτογραφίες σου και όχι να τις κρατήσει και να σε αναγκάζει να κλείνετε all inclusive πακέτα τα οποία περιλαμβάνουν  υποχρεωτικά, άλμπουμ και εκτυπώσεις. 

Κάνετε φωτογραφίσεις after wedding ; Έχει κάποια έξτρα χρέωση; 

Η after wedding φωτογράφιση έχει πολλά πλεονεκτήματα, μιας και μας επιτρέπει να κινηθούμε χωρίς βιασύνη και άγχος, χωρίς περιορισμό χρόνου, χωρίς να νοιάζεστε αν θα λερωθεί το νυφικό και σας δίνουν την δυνατότητα να φωτογραφηθείτε σε πολύ ιδιαίτερες τοποθεσίες που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να βρεθούμε την ημέρα του γάμου. Επίσης επειδή θα είστε ήδη εξοικειωμένοι με τον φωτογραφικό φακό, τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά. Το κόστος μιας φωτογράφισης next day ποικίλει ανάλογα με το μέρος που θα βρεθούμε  και τις ώρες που θα χρειαστούμε για να γίνει η φωτογράφιση. Και για να προλάβω την ερώτηση σου: δεν είναι απαραίτητο να έχετε το ίδιο χτένισμα και το ίδιο μακιγιάζ με την ημέρα του γάμου σας. Πετάξτε τις γραβάτες, φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια κάτω από το νυφικό και φύγαμε! 

Συμβουλή: Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου γιατί όπως ανέφερα και πριν, θέλω να σας προφέρω αυτά που χρειάζεστε και τίποτα παραπάνω. Η after wedding φωτογράφιση δεν είναι πάντα μια απαραίτητη υπηρεσία. Αν για παράδειγμα την θέλεις επειδή την ημέρα του γάμου σου έβρεξε ή νύχτωσε και δεν μπόρεσε να γίνει η φωτογράφιση, τότε προτίμησε την. Αν όμως θέλεις να κάνεις μια after wedding φωτογράφιση επειδή απλά βαριόσουν να την κάνεις  την ημέρα του γάμου, τότε ξανασκέψου το.

Ωραία όλα αυτά αλλά γιατί τελικά να επιλέξω εσάς; Τι σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό;

  • Φιλική και διαρκής προσωπική επαφή καθ όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας.
  • Πολύ μεγάλη εμπειρία (πάνω από 400 φωτογραφίσεις γάμων).
  • Δημιουργικότητα, φαντασία, ιδιαίτερη φωτογραφική ματιά και σύγχρονη αισθητική που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.
  • Προσωπικά concept, για το κάθε ζευγάρι.
  • Γρήγορη παράδοση των φωτογραφιών σας.
  • Παράδοση όλων των αρχείων σε υψηλή ανάλυση, επεξεργασμένα και  χωρίς λογότυπα.
  • Προσαρμοσμένα ερωτηματολόγια που θα μου επιτρέψουν να γνωρίζω τι είναι πραγματικό και σημαντικό για εσάς, ώστε να μπορώ να καταγράψω.
  • Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, βοήθεια στον προγραμματισμό, προτάσεις για ventors και υπηρεσίες wedding planner για μια εύκολη και χωρίς προβλήματα, οργάνωση του γάμου σας.

Πραγματικά υπέροχο το τελευταία. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα σχετικά με το δωρεάν υπηρεσία wedding planner  ;

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τη δωρεάν υπηρεσία wedding planner αφήστε το όνομα και το email σας, και θα σας στείλω αναλυτική ενημέρωση.

Επικοινωνήστε μαζί μου για να συζητήσουμε οτιδήποτε είναι σημαντικό για την δική σας φωτογράφιση.  Έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μαζί, το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε.
address:
ΘΡΑΚΗΣ 5 ΦΛΩΡΙΝΑ
phone: